U7-U11 Ledargrupp 2021/2022

Nyhetskanal för ledare i Halmstad Handbolls U7-U11 lag 2021/2022
Om ni saknar något namn som inte är med i "truppen" här intill så meddela kansliet.
Eller om det är någon som ska tas bort från "truppen"
Hoodies
8 apr
Påskhälsning
1 apr
Kansliet v13 o v14
29 mar
Hoodie
29 mar
Info från Halmstad Kommun
19 mar
Kansliet 17/3
15 mar
Förlängning av restriktionerna görs tom 21 Mars
5 mar
SM i Beachhandboll 2-4/7 Tylösand
3 mar
Valberedningen informera
26 feb
Nyhetskanal för ledare i Halmstad Handbolls U7-U11 lag 2021/2022
Om ni saknar något namn som inte är med i "truppen" här intill så meddela kansliet.
Eller om det är någon som ska tas bort från "truppen"
8 apr, 14:15 0 kommentarer
Hej
Inför mötet ikväll så kommer här info angående antalet tjejer och killar som Halmstad handboll har i dom olika åldrarna i dagsläget.
F2014 7st
P2014 19st
F2013 5st
P2013 7st
F2012 11st
P2012 14st
F2011 14st
P2011 21st
F2010 26st
P2010 30st
//Ulrika
Kansliet
6 apr, 07:59 3 kommentarer
Hej
Hoppas att påsken varit bra trots snön och kylan.
Då kör vi ett teamsmöte för att diskutera nästa säsong.
En ledare från varje lag bör vara med.
Här kommer länken för att kunna deltaga på torsdag kl 18
Klicka här för att delta i mötet.
Mvh
Ulrika C och Ulrika P
24 mar, 10:55 0 kommentarer
Hej
Vi saknade en del ledare på teams mötet i lördags så behöver vi få till ett möte till med våra yngre lag FP2010-FP2014
1. Vi behöver gå igenom hur dom olika grupperna kommer att se ut kommande säsong åldersmässigt.
Det är så olika antal i dom olika grupperna så vi behöver er hjälp med att få ihop detta så att det blir så bra som möjligt för våra aktiva barn.
2. Behov av hjälp tränare till våra yngre lag?
Enkät har gått ut till våra äldre spelare, mer info kommer.
Styrelsen skickar ut en separat inbjudan till er inom kort!
//Ulrika
Kansliet
19 mar, 14:13 0 kommentarer
Glädje – Ödmjukhet – Stolthet – Ansvar
Barnhandboll utövas av barn upp till 12år. Barnhandboll ska utövas, kännetecknas av en individuell, motorisk utveckling med leken som arbetsmetod och bollen som redskap och kännetecknas av:
Hög aktivitetsgrad - Hög bollkontaktsgrad - Hög rolighetsgrad
För att behålla glada barn inom HH är det viktigt att våra ledare tillgodoser barnens behov och att verksamheten genomförs ur ett barns villkor och inte en vuxens.
Exempel på barns behov är:
Att tänka på:
Vi som har fått förmånen att bli ledare för barn inom vår verksamhet har ett ansvar att följa HH:s policy. Vi som är ledare inom barnhandbollen vet att barn utvecklas olika och har olika förutsättningar.
”Ett kinesiskt bambuträd kommer inte upp ur jorden under de 4-5 första åren, därefter växer det och kan bli upp till 20 meter högt”
Barnkonventionen
Vi vill bli fler
(kan spelare dela ut lappar i brevlådor och i butiker)
Information
BARNKONVEKTIONEN
Alla barn har rätt till en trygg och positiv idrottsmiljö. Alla föreningar och förbund måste därför vara medvetna om att mobbning, kränkningar och övergrepp kan förekomma – och måste ha strategier för att möta dessa viktiga frågor!
OM UNGAS IDROTTANDE OCH FYSISKA SKADOR En första aspekt på ungas rätt till skydd handlar om fysiska skador. Alla former av skador och olyckor i idrottssammanhang ska motverkas och förebyggas.
Barn skadar sig mer inom idrotten än vuxna. Det beror bland annat på att barn inte hunnit utveckla samma motoriska färdigheter som vuxna, och att både koordination och balansförmåga försämras under tonåren. Barns skelett är dessutom mjukare än vuxnas, vilket leder till ökad risk för benbrott.
Det är därför alltid viktigt att barns idrottande anpassas till deras mognad och förutsättningar. Skador inom barn- och ungdomsidrotten ska förebyggas. Alla idrotter har ett ansvar att utbilda sina ledare och att sammanställa kunskap om den egna idrottens specifika skadeprofil. Ledare måste få utbildning i att skapa lämpliga träningsprogram medan de unga själva måste lära sig att äta rätt, träna på lagom nivå och att återhämtning är viktigt.
Även förbunden behöver utbildning om idrottsskador så att de kan anpassa sina regelverk till barns nivå och förutsättningar. Vilka skador och olyckor kan förekomma hos er?
Vilket förebyggande arbete gör ni?
Hur är det hos er? måste vi komma ihåg att idrottsskador ytterst uppstår till följd av att unga idrottar och är fysiskt aktiva, vilket ju är positivt.
Idrottsskador kan vara av två slag: akuta skador eller överbelastningsskador.
De förstnämnda akuta, eller traumatiska, skadorna uppstår på grund av olyckshändelser eller av yttre våld, till exempel när barn faller, krockar eller får en spark på benet.
Överbelastningsskador uppstår gradvis till följd av långvarig träning. Akuta skador är vanligast i tävlingssammanhang, i elitidrott och i lag- och kontaktidrotter.
Överbelastningsskador är vanliga i individuella idrotter där man tränar uthållighet eller ensidigt upprepar vissa rörelser. När forskare mäter skador i samband med fysisk aktivitet visar det sig att barn löper minst risk att skadas under idrottstimmarna i skolan – och högst risk att skadas när de deltar i föreningsidrotten. Det är svårt att säga hur många unga som skadas årligen. Mörkertalet är stort. Det finns studier som visar att nästan 40 procent av elever i högstadiet och drygt 30 procent på
Vad kan Halmstad Handboll göra för att minska idrottsskador?
Hur gör ni i ert lag? Har ni en plan för detta?
15 mar, 12:50 0 kommentarer
Inga aktiviteter inbokade |